Vegan citroen saffraanrisotto
@koken.met.passieEen super lekkere vegan saffraanrisotto met citroen die super goed gaat met het warme weer en super vervrissend is. Kan op zich geserveerd worden of met een fruitige salade.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Mediterraans
Servings 4 porties
Ingredients
- 1 blik kikkererwten
- 1 potje doperwten
- 2 citroenen
- gedroogde of verse peterselie
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 blokje groentebouillon
- scheut witte wijn (kun je weglaten) (je kunt vegan wijn vinden in de supermarkt)
- +-0,05 gram saffraan
Instructions
Saffraanwater maken:
- Laat de kikkererwten en doperwten uitlekken en spoel ze af. Voeg toe aan de risotto.
Risotto maken:
- Fruit de ui en knoflook aan in een klontje margarine of olijfolie. Voeg de paprikapoeder toe en bak kort.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze kort tot glazig.
- Verkruimel het bouillonblokje over de risottorijst. Voeg steeds een flinke scheut water toe en roer door tot opgenomen. Blijf water toevoegen tot de risottorijst gaar is. Voeg halverwege het saffraanwater toe. De wijn kan er dan ook bij (optioneel).
- Laat de kikkererwten en doperwten uitlekken en spoel ze af. Voeg toe aan de risotto.
- Laat de kikkererwten en doperwten uitlekken en spoel ze af. Voeg toe aan de risotto.
- Eetsmakelijk
Keyword risotto, Vegan, vegetarisch