Perzische Juwelenrijst

Perzische Juwelenrijst

Perzische juwelenrijst

@kokenmetmyca
Deze feestelijke rijst is heerlijk en kan onder andere bij kip en lamsvlees geserveerd worden.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Perzisch
Servings 4 Porties

Ingredients
  

  • 300 gram basmatirijst
  • 450 mL water
  • 2 stukjes sinaasappelschil
  • 0,10 gram saffraan
  • 1 kaneelstokje
  • 30 gram gedroogde berberis
  • 1/2 citroen
  • 30 gram blanke rozijnen
  • 30 gram pistachenoten gepeld
  • 30 gram amandelen
  • 1,5 el suiker
  • 1 granaatappel

Instructions
 

  • Doe 0,5gr saffraan in een kom met 2 el koud water en laat 5 minuten staan. Zo krijg je een mooie kleur.
  • Neem 30gr cranberry's in een kom en doe hier een halve citroensap bij en warm water laat dit 15 minuten wellen. Voeg de rozijnen hier de laatste 10min aan toe.
  • Spoel de rijst in een vergiet onder de kraan af. Doe de rijst met het water in een pan. Voeg een snufje zout, 1 kaneelstokje, en de helft van een sinaasappel(schil) in stukjes. Doe er ook het saffraanwater bij. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst met het deksel op de pan zachtjes gaar koken. Als al het water door de rijst is opgenomen, moet de rijst gaar zijn. (proef even om dit te controleren). Zet het vuur uit en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten stomen.
  • Nu gaan we de toppings maken. Pel de granaatappel, zet de granaatappelpitjes opzij. Hak de 30gr amandelen grof. Giet het water van de rozijnen en cranberry's af.
  • Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan. Voeg de 30gr pistachenoten, amandelen, cranberry's, rozijnen en de 1el suiker toe. Bak ongeveer 5 minuten.
  • Verwijder uit je rijst het kaneelstokje en de sinaasappelschillen. Doe de rijst op een mooie schaal. Verdeel hierover het gedroogd fruit-notenmengsel. Maak af met de granaatappelpitjes.
Keyword Juwelenrijst, Perzische, vegetarisch
Shopping Cart