Ovenschotel met aardappel en saffraan
Aardappelschijfjes langzaam gegaard in de oven met kippenbouillon en saffraan. Een simpel maar heerlijk gerecht wat op zichzelf al voldoende is maar ook geserveerd kan worden met kip of garnalen. Serveer uw gasten iets zo veel beter dan aardappelpuree met dit recept voor een heerlijke ovenschotel met aardappel en saffraan.
5 van 1 stem
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
weektijd 5 minutes mins
Total Time 55 minutes mins
Servings 4 personen
Ingredients
- 2,5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel knoflook fijngehakt
- 500 mL Kippenbouillon
- 0,50 gram saffraandraden
- 2,5 eetlepels boter
- 1,25 eetlepels meel
- 1 volle hand fijngehakte verse peterselie
- 1,2 kg aardappelen
- Zout en peper
Instructions
Voorbereiden saffraan:
- Doe de saffraan in een glas en doe daar een beetje ijs bij en laat deze ontdooien (kies je ervoor dit met water te doen? Dan moet je koud water gebruiken en laten staan en af en toe roeren) Kijk hier hoe je saffraanwater maakt.
Maken gerecht:
- Verwarm de oven voor op 205 graden
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Verhit de olie in een pan en kook de knoflook tot hij net bruin begint te worden. Voeg de bouillon toe, voeg het saffraanmengsel toe en laat deze 5 minuten sudderen.
- Meng in een kleine kom bloem en boter tot een gladde massa, voeg toe aan de bouillon en meng op hoog vuur en breng aan de kook om in te dikken.
- Proef de saus en breng deze op smaak met peper en zout, Voeg de peterselie toe, haal van het vuur en zet apart.
- Snijd de aardappelen in dunne, gelijkmatige plakjes, voeg ze in lagen toe aan de ovenschaal (breng op smaak met zout en peper in tussenlagen). Giet de bouillon gelijkmatig over de aardappelen. Bak 30 tot 40 minuten of tot de aardappelen gaar zijn en de bovenkant goudbruin. Heet opdienen.
- Eet smakelijk!