Kwaliteit en veiligheid

Wij snappen dat onze kopers kwaliteit en veiligheid heel belangrijk vinden. Dit is waarom wij van Deluxe Saffraan proberen alles transparant te houden. Wij willen u op deze manier verzekeren dat wij u alleen 100% pure en beste kwaliteit saffraan verkopen. Op de markt zijn er velen die beweren de beste kwaliteit te hebben en dat ze “dé saffraan specialist” zijn. Dit zijn allemaal woorden, bij ons spreekt het product en onze service voor zich. Daarom leggen wij u hier uit wat de beste kwaliteit saffraan is. Op deze manier kan u zelf controleren of de saffraan dis u koopt van goede kwaliteit is. Zo kan u ook met eigen ogen zien dat onze saffraan van uitmuntende kwaliteit is.

De beste kwaliteit herkennen.

De kwaliteit van saffraan is gebasseerd op vele criteria. Een hiervan is de manier waarop het geoogst is. Saffraandraden zijn namelijk de stampers van de saffraankrokus ofwel de Crocus Sativus. Deze stampers bestaan uit een rood gedeelte, een geel gedeelte en een wit gedeelte. Het rode gedeelte van de saffraan is hetgene wat de meeste smaak, kleur en aroma bevat.
Het gele gedeelte van de stampers bevatten nogsteeds heel veel smaak, kleur en aroma maar wel minder dan het rode gedeelte

crocussativus

Het witte gedeelte van de stampers zal echter niet de smaak, kleur of aroma leveren die van saffraan verwacht wordt. Dit is waarom rode saffraan meestal wordt gezien als de beste kwaliteit saffraan. Dit is deels waar. 
Tegenwoordig worden er veel trucs toegepast om de saffraan beter te lijken dan deze is. De saffraan wordt bijvoorbeeld na het oogsten eerst blootgesteld aan waterdamp, dit zorgt ervoor dat de kleur van het rode gedeelte verspreid naar de gele en witte delen van de stamper. Hierdoor heb je een prachtige saffraandraad maar is deze kwaliteit niet zo goed als verwacht. 
Dit is waarom bij de saffraan van Deluxe Saffraan af en toe wat geels te vinden is. Dit is het gele gedeelte van de stamper en is bij het oogsten gebleven. 

Ook gebeurt het vaak dat er kleurstoffen aan saffraan wordt toegevoegd zodat deze roder is. Dit is niet alleen bedrog maar ook nog eens heel erg gevaarlijk. Wil je weten hoe je kan weten of jouw saffraan toegevoegde kleurstoffen heeft? Kijk dan hier. 
Naast de traditionele manieren om de kwaliteit te meten zijn er ook internationale regels. Bij saffraan wordt vaak gesproken over een iso kleursterkte. De iso kleursterkte van saffraan ligt vaak tussen de 80 en 190. Dit is allemaal goede saffraan maar zeker niet de beste kwaliteit. Bij Deluxe Saffraan garanderen wij ISO 260+ saffraan. Echter is er een nadeel aan de ISO als hoofd-criterion gebruiken bij beslissingen en dat is het feit dat de ISO kleursterkte zich niet focust op alle aspecten van uitmuntende saffraan. Dit is waar wij ons van de rest onderscheiden, Deluxe Saffraan focust op alle criteria en levert alleen saffraan die in elke criterion uitblinkt!

Saffraandraden zijn gedroogde stampers van de bloem en saffraanpoeder is gemaakt van gemalen saffraan draden. Vaak wordt er niet veel aandacht besteed aan het droogproces. Dit zorgt voor een maximale houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 jaar. Saffraan van Deluxe Saffraan is op ongekende wijze gedroogd en daarom garanderen wij een houdbaarheid van meer dan 10 jaar en in optimale omstandigheiden zal onze saffraan tot 20 jaar goed blijven! Om deze getallen te halen moet de saffraan droog en koel bewaard worden en moet deze niet teveel zonlicht zien.

Superieure kwaliteit zonder verspilling

Deluxe Saffraan verkoopt alleen de beste kwaliteit saffraan en verzekerd dat elke milligram bruikbaar is. In de saffraan die wij aanbieden zitten geen onbruikbare draden. De kwaliteit die u van ons kunt verwachten is Grade 1 Super Negin.

Super Negin is niet alleen de beste kwaliteit maar voorkomt ook verspilling. Bij sargol wordt alleen het rode deel gebruikt maar wordt niet zorgvuldig gekeken naar elke stamper. Bij Negin zit vaak nog een beetje geel/oranje op de saffraandraden maar deze zijn wel veel langer hebben wel een grotere esthetische waarde.

Super Negin haalt het beste uit beide. Bij Super Negin wordt elke stamper veel zorgvuldiger bekeken, elke stamper wordt apart behandeld en dit zorgt ervoor dat de stampers zo lang mogelijk zijn maar dat er geen gele of oranje te vinden is. 

Deluxe Saffraan verkoopt alleen Super Negin omdat wij kwaliteit en het milieu prioritiseren.

 

Kwaliteit Deluxe Saffraan

Veiligheid

Als je onze saffraan in huis neemt wil je ook overal super veel saffraan in doen. Dit raden wij af. 
Saffraan is super lekker, dat ene draadje is net dat extraatje wat je maaltijd nodig had en daarnaast super gezond. Saffraan is heel gezond en bevat heel veel voedingsstoffen en vitaminen, dit is ook precies waarom je niet al te veel saffraan moet consumeren in een korte tijd. 
Een saffraan theetje drinken na een overheerlijke kip met Perzische rijst doet niemand kwaad maar als zomaar saffraan gaat eten en je tegen de tientallen grammen aantikt kan dit gevaarlijk zijn. Door dit te doen zal je een overschot hebben aan vitaminen en andere stoffen waar je liever niet teveel van inneemt.

Ook raden wij zwangere vrouwen ook af om te veel saffraan te gebruiken maar raden we juist aan om in kleine hoeveelheden saffraan te gebruiken. De effecten van saffraan op de foetus hoeven niet slecht te zijn maar ze zijn zeker niet rationeel en voorspelbaar. Daarom raden wij te veel saffraan af, om de gezondheid van u en uw kind te waarborgen. Onze eigen calculator zal ook altijd een getal aangeven wat u kan innemen zonder zorgens. Zwangere vrouwen kunnen in onze calculator een aparte configuratie voor zwangere vrouwen aanklikken. Zo weet je altijd zeker dat je niet teveel saffraan in neemt!

Shopping Cart