Ijsthee met gezonde perzik en saffraan
Ijsthee met saffraan en verse perzik is een vervrissend, gezond en makkelijk drankje wat je in no-time kan maken.
5 van 1 stem
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course Drinken
Cuisine Mediterraans
Servings 6
Ingredients
- 4 theezakjes rooibos
- 1 gesneden perzik
- 5 takjes verse basilicum
- 0,4 gram (gemalen) saffraan
- 2 tl vanille-extract
- sap van 1 citroen
- 4 eetslepels honing
- 750 mL heet water
- 1,5-2 liter koud water
- ijsklontjes
Instructions
Voorbereiden saffraan:
- Doe de saffraan in een glas en doe daar een beetje ijs bij en laat deze ontdooien (kies je ervoor dit met water te doen? Dan moet je koud water gebruiken en laten staan en af en toe roeren) Kijk hier hoe je saffraanwater maakt.
Maken van de ijsthee:
- Voeg in een grote mok de theezakjes toe en doe her het hete water en je saffraanwater bij en laat dit 10 minuten staan
- Gooi na ongeveer 10 minuten de theezakjes weg en zorg ervoor dat de meeste saffraandraadjes in de thee blijven. Voeg nu het citroensap toe
- Voeg in een grote kan de helft van de gesneden perziken en basilicumblaadjes toe. Bedek met wat ijs en giet de rooibos-saffraanthee en vanille-extract erbij. Doe meer ijs in de kan en voeg de resterende perziken en basilicum toe. Vul de kan met wat koud water en meer ijs.
- Geniet nu van je overheerlijke ijsthee!
Notes
We raden aan de kan voor ongeveer een uur in de koelkast te doen, dit maakt het net wat lekkerder
Keyword ijsthee