Gochugaru met kip en saffraan

Stoofpot met gochugaru kip en saffraan

@raniathefoodie
Een heerlijke stoofpot met kip en saffraan
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Rusttijd 30 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 3 porties

Ingrediënten
  

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gochugaru vlokken
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1/2 eetlepel kruidenmix
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,2 gram saffraan
  • 1 rode ui
  • 6 hele Kippendijen
  • 1,5 kopje gehakte okra
  • 1,5 maggi blokjes
  • peterselie optioneel

Instructies
 

Saffraanwater voorbereiden:

  • Doe de saffraan in een glas en doe daar een beetje ijs bij en laat deze ontdooien (kies je ervoor dit met water te doen? Dan moet je koud water gebruiken en laten staan en af en toe roeren) Kijk hier hoe je saffraanwater maakt.

De stoofpot maken:

  • Kruid 6 kippendijen met
    3 teentjes knoflook (fijngehakt),
    2 el gochugaru vlokken,
    1 el paprikapoeder,
    1/2 el kruidenmik,
    1 tl knoflookpoeder
    7 saffraandraadjes
  • Laat de kip 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Snijd 1 rode ui in blokjes.
  • Fruit de ui 1-2 minuten en voeg de gekruide kip toe en laat alles bruin worden, je krijgt een mooie diepe kleur. Voeg indien nodig olie toe om plakken en verbranden te voorkomen.
  • Voeg water toe om de kip voor 75% te bedekken en voeg 1,5 maggiblokjes en saffraanwater toe.
  • Draai de zijkanten af en toe om om het geheel door te laten garen en een dikke saus te behouden.
  • Na 20 min kun je de okra toevoegen (hoeveelheid naar wens).
  • Kook dit ongeveer 15
  • Eetsmakelijk!
Winkelwagen