Aubergine met saffraanyoghurt

Aubergine met saffraanyoghurt

Aubergine met saffraanyoghurt

@kokenmetmyca
Mooi weer en dat wil zeggen barbecueën? Voor veel mensen is het lastig om te bedenken wat ze op de barbecue gaan maken als iemand geen vlees of vis eet. Dit is onze tip voor jou!
5 van 1 stem
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Mediterraans
Servings 2 porties

Ingredients
  

  • 0,5 gram saffraan
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • een snufje zout
  • 2 halve aubergines

Ter decoratie

  • pijnboompitten
  • granaatappelpitten
  • basilicumblaadjes 

Instructions
 

  • Neem ongeveer 0,5 gram saffraan en leg deze 5 min in een klein laagje water. Giet het geheel in een schaal met daarin de (soja)yoghurt, 1 teentje geperste knoflook, 2el olijfolie, 1el citroensap en een snufje zout. Klop alles tot een gladde, goudgele saus. zet hem afgedekt maximaal 1 uur in
  • Leg de halve aubergines (of reepjes als je het voor meerdere maakt) op een bord. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel van de aubergine heel blijft. Besprenkel de helften royaal met olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Rooster ze ongeveer 40 min. tot ze goudbruin zijn. (Je kan het controleren om erin te prikken met een vork of ze zacht zijn).
  • Leg de auberginehelften op een bord. Sprenkel de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitten en leg de basilicumblaadjes erop.
  • Eetsmakelijk!
Keyword aubergine, barbecue, vegetarisch
Shopping Cart